Toplu Masraf / Gider İşlemleri

Toplu olarak masraf gider işlemlerinin yapılması

Bu yazımızda Kursoft ile Toplu Masraf / Gider İşlemlerinin nasıl yapıldığından bahsediyor olacağız.

İşletmemizde aynı anda birden fazla Gider / Masraf işlemleri yapmamız gereken durumlar olabilir ya da giderleri başka personellerimiz, muhasebe işlemlerini farklı personellerimiz yapıyor olabilir; bu tip durumlarda tek pencere üzerinden aynı anda giderlerimizi Kursoft’a işleyerek zamandan tasarruf sağlayabiliriz.

KRS üst menüde yer alan “Finans” sekmesinin altında bulunan “Toplu İşlemler” menüsünden “Toplu Masraf Kaydı Girişine” tıklayarak ilgili menüye ulaşırız.

Kasa / Banka / Kredi Kartı yazılı sütuna Masraf veya Giderin ödemesinin ne şekilde Kasadan, Bankadan, Kredi Kartından yapıldığının seçimi yapılır. Tutarı kısmında ilgili Masraf veya Giderin tutarı yazılır. Masraf Kodu alanına çift tıklayarak daha önceden oluşturduğumuz “özel kodlar” arasından seçim yapabiliriz. Açıklama kısmına ilgili giderin açıklamasını yazabiliriz.

“Kaydet” tuşuna basarak yaptığımız işlemleri tamamlarız.Dilerseniz yazdır butonu yardımı ile yaptığınız işlemleri yazdırabilir veya görüntüleyebilirsiniz.

Yaptığınız işlemler, İşlemler Tablosunda Muhasebe Tediye [Tİ] olarak görünecektir.

Bu yazımızda Kursoft ile Toplu Ödeme Tahsilat İşlemlerinin nasıl yapıldığından bahsediyor olacağız.

Bankanızdan aldığınız hesap ekstresi alarak toplu halde işlem yapmak isteyebilirsiniz, bu tip durumlarda tek pencere üzerinden toplu olarak Kursoft’a kaydederek zamandan tasarruf sağlayabiliriz.

KRS üst menüde yer alan “Finans” sekmesinin altında bulunan “Toplu İşlemler” menüsünden “Toplu Ödeme Tahsilat Girişi” tıklayarak ilgili menüye ulaşırız.

Açılan pencere üzerinde bulunan Kasa ve Banka bölümlerindeki kutucuğun yardımı ile satırlardaki işlemlerinin kasanızdan veya bankanızdan yaptığınızı belirlemeniz, işlemi kaydetmeden önce kontrol etmeniz kasa ve banka bakiyeleriniz için önem arz etmektedir.

Örneğin işlem satırlarındaki Nakit Tahsilat işlemi ekran görüntüsüne göre Merkez Kasaya işlerken, gelen veya giden havale işlemleri Halkbank’a yansıyacaktır.

“Kaydet” tuşuna basarak yaptığımız işlemleri tamamlarız.

Dilerseniz yazdır butonu yardımı ile yaptığınız işlemleri yazdırabilir veya görüntüleyebilirsiniz.

Yaptığınız işlemler, İşlemler Tablosunda yapılan işlemlere göre sonunda [Tİ] olacak şekilde görünecektir.

 

Exit mobile version