Perakende veya Toptan Ürün Satışı Yapılması

Bir ürünün Adet, Paket, Koli vb birimlerde satışının yapılması

İşletmemizde hem Perakende hem de Toptan satış yapıyor olabiliriz. Yani aynı ürünü bazen tek olarak bazen paket bazen de koli şeklinde satıyor olabiliriz. Bu yazımızda Perakende veya Toptan Ürün Satışı Yapılması işleminden bahsediyor olacağız.

Örneğin; “Tükenmez Kalem” satıyoruz, 1 adet kalemin fiyatı 2 TL iken, 1 paket (10 adet) kalemin fiyatı 18 TL, 1 Koli (50 Adet) fiyatı 85 TL olsun, satış sırasında bu fiyatları ayarlamakla uğraşmak veya iki, üç farklı stok kartı açmak yerine KRS ile çok basit bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Öncelikle KRS üst menü “Stok- Depo” modülü altındaki “Stok Kartları Listesi”ne ulaşıp Fiyat değişikliği yapacağımız ürünümüzü bulur, sağ tuş ile “Değiştir”e tıklarız.

Açılan pencereden “Birimler ve Barkodlar” sekmesine tıklarız.

“Varsayılan” sütunundaki kutucuğu işaretlediğinizde satış ekranında seçmiş olduğumuz birim ve fiyatı gelmektedir. Bizim örneğimizde varsayılan değer olarak 1 adet fiyatı gelmektedir.

Gerekli alanları doldurduktan sonra “Kaydet” tuşuna basarak ilgili stok kartımıza değerleri kaydetmiş oluruz.

Bu bilgilerin girişini yaptıktan sonra işleminize göre Satış ve Alış Belgesi ekranlarına ulaşarak ürünü dilerseniz birim barkodu ile çağırabilir.

Oluşturmuş olduğunuz birimlere barkod oluşturduğunuzda satış veya alış işlemlerinde ilgili stokla işlem yapmanız çok kolay olacaktır.

Örneğin Tükenmez Kalem ürününden Paket satışı yaptığımızda stok kartımızdan 10 adet düşerken koli satışı yaptığımızda stoğumuzdan 50 adet düşecektir.

Aynı şekilde alım faturası veya alım irsaliyesinde paket alışı yaptığımızda stoğumuz 10 adet artarken koli alışı yaptığımızda stoğumuz 50 adet artacaktır.

Düşecek veya artacak miktarları fatura ekranı üzerinde Temel Miktar bölümünden görebilirsiniz.

İlgili stoğu Ürün Adı ilede  çağırabiliriz, varsayılan olarak belirlediğimiz 1 adet değeri ve fiyatı ekrana gelecektir. Birim sütunu altında bulunan işaretli yere tıkladığımızda (Kısayolu F8’dir) daha önce belirlediğimiz “Birim” değerleri gelmektedir. Satışını yapacağımız birimi seçip Kaydet tuşuna basmamız yeterli olacaktır.

Bu özelliği hızlı satış ekranı üzerinde de kullanabilirsiniz.

Hızlı Satış ekranı üzerindeki birim kısmına çift tıklayarak açılan pencere üzerinden birim seçebileceğiniz gibi, F8 kısayolu ile de Birim Seçimi ekranına ulaşabiliriz. Eğer birimlere barkod tanımlaması yaptıysanız birim barkodunu okuttuğunuzda ilgili birim gelecektir.

 

 

Exit mobile version